Használt gépjkocsit vásárolna? Műhelyünkben digitális festékréteg-vastagságmérő készüléket bérelhet. 25 ezer Ft letét fejében, napi 1500 Ft-ért elviheti a készüléket. Naptári nappal számolunk! A letétből vonjuk le a bérleti díj összegét, azaz annyiszor 1500 Ft-tal kevesebbet kap vissza, ahány napig használta a műszert. Annyi autót mér meg, amennyit akar, csak a napokat számoljuk, nem a mérések számát!

3 perc alatt eldöntheti, volt-e az autó karosszériája javítva, hiszen az eladó mindig azt mond amit akar - ha nem ellenőrizhető, könnyen bevásárolható egy tetszetősen megjavított, de mégiscsak sérült autó.

A műszerrel azonnali, számszerű eredményt kap - elegendő a karosszériához érinteni és elindítani a mérést. 25-30 méréssel eldönthető a kérdés. Ha a mért érték 130-180 mikron körüli (de ennén kisebb érték is előfordulhat), biztosan gyári a fényezés. 180-250 között célszerű picit gyanakodni és még néhány mérést végezni a kérdéses területen. 250 mikron felett (főként ha mérünk 300-400 feletti értékeket is) javított autóval állunk szemben. Gyanús, ha az autó különböző elemein drasztikusan eltérő értékeket mérünk, ez elemcserével történt javításra utal. Ilyenkor eldönthető, hogy megfelelő árengedménnyel megvesszük az autót, vagy inkább másikat keresünk, hiszen egy sérült, majd javított autó értéke az azonos korú/futásteljesítményű/felszereltségű járműhöz képest 10-30%-kal is alacsonyabb lehet.

Már maga a műszer látványa is reakciót válthat ki az eladóból: ha eleve nem engedi a mérést, jobb odébbállni, biztosan takargatnivalója van...

Innen kezdve csak egy dolga marad: mérni, dönteni, majd a műszert üzemképesen, sérülésmentesen visszahozni - mivel mi is így adjuk át. Amennyiben üzemképtelen vagy sérült/törött állapotban hozza vissza (kivéve elem lemerülése), csak a javítás után, annak kültségét levonva áll módunkban a letéti díj maradékát visszaadni.

Az átadáskor bérleti szerződés készül, melyhez szükség van személyi azonosító iratra - személyi igazolvány, vagy jogosítány vagy útlevél, és lakcímkártya - ezeket kérjük hozza magával.