Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer 2014 november 01 után minden forgalomba helyezett ÚJ személygépkocsiban kötelező, azaz enélkül új gépkocsi már nem adható el. A várhatóan megnövekvő igények kezdetektől való kiszolgálása érdekében cégünk felkészült ezen rendszerek kezelésére - azaz rendelkezünk megfelelő műszerrel a szenzorok ellenőrzésére, cseréjére, pótlására, programozására, illetve a szenzorok gépkocsira való feltanítására.

TPMS rendszerrel szerelt gépkocsi esetén a téli-nyári átállás az eddigieknél több feladattal jár, mivel a szenzorok működőképességét, tápellátásuk állapotát ellenőrizni kell, valamint a kerekek felhelyezését követően azok pozícióját - a gépkocsin elfoglalt helyét (jobb-bal, első-hátsó) a jármű fedélzeti computerében rögzíteni kell. Ez plusz időt vesz igénybe, és a feladatot kiszolgáló műszer beszerzése és folyamatos frissítése is jelentős anyagi ráfordítással jár, így a gumi- illetve kerékcsere költsége az ilyen rendszerrel szerelt gépkocsik esetében magasabb lesz a már megszokottnál. Erre autósként fel kell készülni, ugyan picivel többe kerül, de ez az előírás a biztonság növelése és a környezetvédelem érdekében született.

Amennyiben aktív TPMS rendszerű gépkocsijához komplett kerekeket kíván vásárolni, jó ha tudja, hogy a kerekekbe immár nyomásérzékelő szenzort is be kell szerelni. Ennek költsége - új szenzor, programozás, feltanítás - autótípustól függően változhat, de amennyiben utángyártott szenzorral megoldható, kb 13 ezer Ft/kerék. Amennyiben gépkocsijához csak gyári szenzor beszerezhető, a kiadás ennél (akár jóval) magasabb is lehet. Ez természetesen egyszeri költség, a kerékcserék során már csak a gépkocsi computerének átállítása szükséges a kerékgarnitúrák szerint.

Cégünk az utángyártott szenzorok piacán a német gyártású Schrader szenzorok mellett tette le a voksát, a kínai piacról érkező, a németnél természetesen (nem sokkal!) olcsóbb tömegtermékeket nálunk nem fogja megtalálni. Tesszük ezt azért, mert a német gyártó komplett megoldást szállít: felnit, szenzort, műszert, támogatást, garanciát, szoftverfrissítést, minőséget, raktárkészletet. Egy Alcar felnibe biztosan illeszkedik a saját gyártású szenzor, a kínai nem biztos. És tesszük ezt azért, mert az Ön érdeke is azt kívánja, hogy autójába minőségi termék legyen beépítve, biztos garanciális háttérrel. Valamint tesszük ezt azért, mert a német cég termékei szinte valamennyi autótípushoz illeszthetőek, így elegendő egyetlen, jól kitalált és megépített, akár napi szoftverfrissítéssel ellátott szervizműszer valamennyi feladat ellátásához. Ez a műszer kezeli természetesen a gyári szenzorokat ugyanúgy, mint a német cég utángyártottjait, amelyek beépítés és programozás után pontosan ugyanúgy viselkednek mint a gyárban beépítettek, az autó computere teljes mértékben a sajátjának tekinti őket.